Home » Open Source Ondersteuning bij Huiskatteninfo.nl

Open Source Ondersteuning bij Huiskatteninfo.nl

Bij Huiskatteninfo.nl zijn we trots op onze ondersteuning voor open source software. We geloven in de kracht van openheid, samenwerking en transparantie. Deze toewijding aan open source heeft ons geïnspireerd om een open source library, de cat-mer-calculator, te ontwikkelen voor het berekenen van de energiebehoefte van katten op basis van de formules uit richtlijnen van het FEDIAF (Maintenance Energy Requirement, MER-formules). Hieronder leggen we uit wat open source software inhoudt en waarom we het bij Huiskatteninfo.nl zo belangrijk vinden.

Wat is open source software?

Open source software verwijst naar software waarvan de broncode vrij beschikbaar is voor het publiek. Dit betekent dat iedereen de code kan bekijken, wijzigen en distribueren. Belangrijke kenmerken van open source software zijn onder andere:

  • Vrijheid: Gebruikers hebben de vrijheid om de software naar eigen inzicht te gebruiken, aan te passen en te verspreiden.
  • Transparantie: De broncode is openbaar, waardoor gebruikers kunnen controleren hoe de software werkt en eventuele beveiligings- of privacyproblemen kunnen identificeren.
  • Samenwerking: Open source software moedigt samenwerking aan, waarbij ontwikkelaars wereldwijd kunnen bijdragen aan de verbetering van de software.

Waarom ondersteunen wij open source software?

Bij Huiskatteninfo.nl delen we de kernwaarden van open source software en zien we de vele voordelen die het biedt.

  • Toegankelijkheid: Open source software is vrij beschikbaar voor iedereen, ongeacht hun financiële middelen. Dit betekent dat iedereen over de hele wereld toegang heeft tot waardevolle tools en informatie zonder dat ze daarvoor hoeven te betalen.
  • Vertrouwen en transparantie: Het feit dat de broncode openbaar is, biedt transparantie en vertrouwen. Mensen kunnen de werking van de software controleren en er zeker van zijn dat er geen dat de gebruikte formules kloppen.
  • Samenwerking en kennisdeling: Open source software moedigt samenwerking en kennisdeling aan. Het stelt ook ontwikkelaars en experts in staat om gezamenlijk aan innovatieve oplossingen te werken en de kattengemeenschap te ondersteunen.

Onze open source library voor het berekenen van de energiebehoefte van katten

Als onderdeel van onze toewijding aan open source hebben we onze eigen open source library ontwikkeld voor het berekenen van de energiebehoefte van katten, de cat-mer-calculator. Deze library is gebaseerd op de richtlijnen van het FEDIAF (MER-formules) en biedt eigenaren een handige tool om de juiste hoeveelheid voeding voor hun katten te bepalen. Enkele kenmerken van onze open source library zijn:

  • Nauwkeurige berekeningen: Onze library maakt gebruik van de officiële richtlijnen van het FEDIAF om de energiebehoefte van katten te berekenen. Dit zorgt voor nauwkeurige en betrouwbare resultaten.
  • Gebruiksvriendelijkheid: We hebben ons best gedaan om de library gebruiksvriendelijk te maken. Door duidelijke documentatie en een eenvoudige interface stellen we andere in staat de formules eenvoudig te gebruiken in hun project
  • Aanpasbaarheid: Omdat onze library open source is, kunnen gebruikers deze aanpassen en uitbreiden naar hun specifieke behoeften. Ontwikkelaars kunnen bijdragen leveren aan de verbetering van de library en nieuwe functies voorstellen.

We zijn er trots op dat we deze open source library kunnen aanbieden aan de kattengemeenschap en we hopen dat het een waardevol instrument zal zijn voor katteneigenaren over de hele wereld.

Deel of bewaar dit voor later via: