Home » Gezondheid » Kattenverzekering: Lees hier over het verzekeren van je kat

Kattenverzekering: Lees hier over het verzekeren van je kat

Iedereen wil het beste voor zijn kat. Daar hoort ook bij dat je kat de beste zorg krijgt op het moment dat hij ziek wordt. Het is ook niet raar dat steeds meer eigenaren een kattenverzekering afsluiten. Hiermee voorkom je dat je onverwachts voor hoge kosten komt te staan als je kat plotseling ziek wordt.

Wat zijn de voordelen van een kattenverzekering?

Een kattenverzekering kan verschillende voordelen bieden voor zowel jou als de gezondheid en het welzijn van je kat.

Een van de belangrijkste voordelen van een kattenverzekering is dat het de kosten van medische behandelingen en zorg kan dekken. Dierenartsrekeningen kunnen snel oplopen, vooral in geval van een noodgeval, een operatie of langdurige behandelingen. Met een verzekering kun je financiële bescherming krijgen tegen onverwachte medische kosten voor je kat.

Een kattenverzekering zorgt dat je je beslissingen kunt baseren op wat het beste is voor je kat. Met een kattenverzekering hoef je je minder zorgen te maken over de kosten. Je kunt behandelingen kiezen zonder te worden beperkt door financiële overwegingen.

Sommige kattenverzekeringen bieden ook dekking voor preventieve zorg, zoals vaccinaties, jaarlijkse controles, gebitsreiniging en ontworming. Door preventieve zorg op te nemen in de dekking van je verzekering, kun je ervoor zorgen dat je kat regelmatig de benodigde zorg krijgt om gezond te blijven.

Een kattenverzekering kan gemoedsrust bieden, wetende dat je financieel bent beschermd in geval van een onverwachte ziekte of letsel bij je kat. Het kan je helpen je te concentreren op de gezondheid van je kat, zonder je zorgen te maken over de kosten van eventuele medische zorg.

Waar kun je een verzekering voor je kat afsluiten?

Zoals eerder genoemd zijn en slechts een aantal aanbieders van een dierenverzekering voor katten in Nederland. Dit zijn PetSecur, Aegon, Hema en dierenverzekering.nl, Ohra en PetPlan. Het kan zeker verstandig zijn om deze verzekeringen te vergelijken omdat de premies en dekkingsvoorwaarden nogal kunnen verschillen.

Wat kost een dierenverzekering voor katten?

Er zijn in Nederland slechts een aantal aanbieders van kattenverzekeringen. De prijzen variëren van ongeveer €10 tot ruim €30 per maand. Ook de maximale vergoedingen variëren sterk, namelijk tussen de €2.500 en €6.000. Daarnaast moet je ook rekening houden met een eigen bijdrage van tussen de 10% en 50%.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een kattenverzekering?

Zoals hierboven genoemd zijn er aanzienlijke verschillen in premie, maximale vergoeding en eigenbijdrage. Daarnaast zijn er, net zoals bij de zorgverzekeringen van mensen, verschillen in wat er wel en niet (gedeeltelijk) vergoed wordt. Ook bieden de zorgverzekeraars aanvullende modules voor bijvoorbeeld vaccinaties, gebitsbehandeling, gedragstherapie en sterilisatie of castratie.

Veel aanbieders van kattenverzekeringen een maximale leeftijd die je kat mag zijn op het moment dat je de verzekering afsluit. Is je kat ouder dan 7 jaar? Dan kun je bij de meeste verzekeraars geen nieuwe verzekering voor je kat afsluiten. Daarnaast eisen sommige verzekeraars dat je kat een bepaalde tijd niet bij de dierenarts is geweest voor ziekte en/of er geen ziektes bekend zijn. Lees daarom bij het afsluiten ook altijd de polisvoorwaarden goed door zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Om je te helpen het overzicht te bewaken hebben we de verzekeringen voor katten onderling vergeleken op een aantal belangrijke punten. Als er van tot bedragen genoemd worden is dit omdat een verzekeraar meerdere pakketten aanbiedt of omdat je zelf het eigen risico kunt bepalen.

Kattenverzekeringen vergelijken


Vergelijking

vergoedingen

verzekeringen

Permie per maand

Maximale vergoeding per jaar

Eigen risico

Vergoeding

Leeftijdsgrens afsluiten

Consult dierenarts

Diagnostiek (bloedonderzoek, röntgen foto, echo, ECG)

Noodzakelijke operaties

Opname dierenkliniek

Voorgeschreven medicatie

Dwang- en sondevoeding

Preventieve zorg (vaccinatie, ontvlooien, ontwormen)

Gebitsreiniging/controle

Castratie/Sterilisatie

Gedragstherapie

 

KATTENVERZEKERING


Aegon


€11,97

€2.500

€0

75%

met een minimum eigen bijdrage van €25 per declaratie

max 6 jaar

KATTENVERZEKERING


Dierenver-zekering.nl


€16,71 tot €31,46

€2.500 tot €5.000

€0 tot €150 per jaar

50% tot 80%

max 7 jaar

Max €100 tot €200 per jaar

Radiologisch & bloedonderzoek elk max €200

Max €50,- per dag

KATTENVERZEKERING


Ohra


€12,77 tot €18,85

€3.000 tot €6.000

€30

80%

max 7 jaar

Max €100 tot €200 per jaar

KATTENVERZEKERING


FigoPET


€7,95 tot €40,50

€3.000, €6.000 of onbeperkt

€0 tot €500 per jaar

50% tot 90%

Geen maximum

bij 10 jaar of ouder hogere premie

Bij het goedkoopste pakket limit van 7 dagen

Max €75

Wanneer doorverwezen door dierenarts en bij aangesloten specialist.

Kattenverzekering


Petsecur


€9,85 tot €20,10

€3.250 tot €6.000

€0 tot €150 per jaar

50% tot 90%

max 7 jaar

Max €500 per jaar

Deel of bewaar dit voor later via: