Home » Benodigdheden » Drinkfontein voor katten: Het nut van een drinkfontein voor je kat

Drinkfontein voor katten: Het nut van een drinkfontein voor je kat

Als je een kat hebt wil je alles doen om je huisdier gezond en gelukkig te houden. Een van de manieren om dit te bereiken, is door voldoende waterinname aan te moedigen. Een steeds populairdere oplossing hiervoor is het gebruik van een drinkfontein voor katten. Drinkfonteinen bieden niet alleen vers water, maar ook een uitdaging voor katten om te drinken. Dit kan bijdragen aan hun gezondheid en welzijn, zeker wanneer je kat geen natvoer maar kattenbrokjes eet. In dit artikel bespreken we de voordelen van een drinkfontein voor katten, hoe het bijdraagt aan hun gezondheid en hoe je de juiste fontein kiest voor jouw kat.

De voordelen van een drinkfontein voor katten

Er zijn een aantal belangrijke voordelen aan het hebben van een waterfontein voor je kat. Hieronder noemen we de belangrijkste:

 • Houdt water vers: Een van de voordelen van een drinkfontein is dat het water in beweging blijft. Dit houdt het water langer vers dan water in een statische kom. Dit vermindert de kans op bacteriële groei en maakt het water aantrekkelijker voor katten om te drinken. Bovendien, de waterfonteinen zorgen ervoor dat katten constant toegang hebben tot vers water, wat ervoor zorgt dat ze gehydrateerd blijven.
 • Reiniging van water: De meeste drinkfonteinen zijn voorzien van een filter die het water reinigt en onzuiverheden verwijdert. Hierdoor is het water hygiënischer en gezonder voor katten om te drinken. Het is belangrijk om de filters regelmatig te vervangen om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft.
 • Verschillende drinkniveaus: De meeste drinkfonteinen hebben meerdere stroomniveaus. Dit betekent je kunt kiezen tussen stromend water of een rustigere stroom, afhankelijk van de voorkeur van je kat. Omdat sommige katten liever stromend snel water drinken en andere liever rustiger water, maak je het drinken zo extra aantrekkelijk. Ook kan het wisselen van stroomniveaus ervoor zorgen dat de drinkfontein weer opnieuw interessant wordt.
 • Aantrekkelijker voor katten om te drinken: Veel katten hebben weinig interesse in drinkwater uit een waterbak. Een drinkfontein kan een uitdaging zijn voor katten om te drinken, wat kan bijdragen aan hun gezondheid en welzijn. Het geluid van stromend water kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn voor katten, waardoor ze meer geneigd zijn om te drinken.
 • Biedt uitdaging voor katten: Katten zijn natuurlijke jagers en houden van uitdagingen. Een drinkfontein kan een uitdaging zijn voor katten om te drinken, wat kan bijdragen aan hun gezondheid en welzijn. Het verkennen van de waterfontein en het aanpassen van de stroming van het water een uitdaging voor katten zijn, wat kan bijdragen aan hun mentale en fysieke gezondheid.

Hoe een drinkfontein bijdraagt aan de gezondheid van je kat

Een drinkfontein kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat je kat voldoende water drinkt. Dit helpt de gezondheid van je kat, aangezien te weinig drinken kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen zoals nier- en blaasproblemen. Hieronder bespreken we enkele van de manieren waarop een drinkfontein bijdraagt aan de gezondheid van je kat.

 • Voorkomt dehydratie: Met een drinkfontein heeft je kat altijd toegang heeft tot vers water. Dit kan helpen om dehydratie te voorkomen, wat kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen zoals nier- en blaasproblemen.
 • Vermindert kans op ziekte: Door het water in beweging te houden en te filteren, vermindert een drinkfontein de kans op bacteriële groei in het water. Dit kan helpen om ziekte te voorkomen die kan ontstaan door het drinken van besmet water. Omdat de meeste fonteinen te voorzien van filters die het water reinigen en onzuiverheden verwijderen, is het water hygiënischer en gezonder voor katten om te drinken.
 • Verbetert nieren- en blaasgezondheid: Een van de grootste zorgen voor katten is nier- en blaasproblemen. Dehydratie kan deze problemen verergeren, dus het is van groot belang dat je kat voldoende water consumeert. Door een drinkfontein aan te schaffen die ervoor zorgt dat je kat constant toegang heeft tot vers water, kun je de kans op nier- en blaasproblemen verminderen.

Hoe kies je een drinkfontein voor je kat

Een waterfontein kan een goede manier zijn om ervoor te zorgen dat je kat voldoende water drinkten gezond blijft. Er zijn veel verschillende soorten drinkfonteinen op de markt, dus het kan overweldigend zijn om te beslissen welke het beste bij jouw kat past. Hieronder geven we enkele tips om te helpen de juiste drinkfontein voor je kat te kiezen.

 • Type fontein: Er zijn verschillende soorten drinkfonteinen op de markt, zoals elektrische fonteinen, filterfonteinen en natuurlijke fonteinen. Elektrische fonteinen zijn eenvoudig te gebruiken, maar hebben vaak een stroomverbruik. Filterfonteinen zijn ontworpen om het water te filteren en te reinigen. Natuurlijke fonteinen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn milieuvriendelijk. Kies een fontein die bij jouw kat past en bij jouw levensstijl.
 • Grootte: Kies een drinkfontein die groot genoeg is voor je kat. Als de fontein te klein is, zal je kat mogelijk niet genoeg water kunnen drinken. Als de fontein te groot is, kan het moeilijk zijn om het water schoon te houden.
 • Filters: De meeste drinkfonteinen zijn uitgerust met filters die het water reinigen en onzuiverheden verwijderen. Het is belangrijk om te controleren welke filters de fontein heeft en hoe vaak deze vervangen moeten worden. Kies een fontein met filters die gemakkelijk vervangen kunnen worden en die bij jouw budget passen.
 • Aanpassingsmogelijkheden: Sommige fonteinen hebben aanpassingsmogelijkheden zoals de stroming van het water, de hoogte van het water of de temperatuur van het water. Deze aanpassingsmogelijkheden kunnen bijdragen aan de gezondheid van je kat, zoals fonteinen die speciaal ontworpen zijn om de stroom van het water aan te passen om de gezondheid van de nieren te ondersteunen. Kies een fontein met aanpassingsmogelijkheden die bij jouw kat passen.
 • Materiaal: Katten hebben de neiging om te likken en te krabben. Daarom is het belangrijk om een drinkfontein te kiezen die gemaakt is van duurzaam materiaal. Plastic drinkfonteinen zijn vaak goedkoper, maar ze gaan meestal niet zo lang mee gaan als fonteinen van keramiek of roestvrij staal. Het plastic kan makkelijker
 • Geluid: Sommige drinkfonteinen maken een luidruchtig geluid als het water door het filter stroomt. Dit kan je kat afschrikken om de waterfontein te gebruiken. Als je kat gevoelig is voor geluid, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een drinkfontein met een stillere pomp.
 • Prijs: Er zijn drinkfonteinen beschikbaar in verschillende prijsklassen, van goedkope modellen tot high-end fonteinen. Het is belangrijk om een fontein te kiezen die bij jouw budget past. Hou er rekening mee dat een duurder model vaak meer functies en kwaliteit biedt. Bepaal hoeveel je bereid bent uit te geven en kijk welke fonteinen beschikbaar zijn binnen jouw budget.

Hieronder vind je een aantal verschillende drinkfonteinen om je keuze makkelijker te maken.

Conclusie

Een waterfontein voor katten is een manier om ervoor te zorgen dat je kat voldoende water drinkt. Het drinken van voldoende water heeft verschillende gezondheidsvoordelen voor je kat. Als je besluit om een drinkfontein aan te schaffen, is het belangrijk om er een te kiezen die bij je kat past. In dit artikel hebben we besproken waar je op kunt letten.

Deel of bewaar dit voor later via: